عمليات خدماتي مالي وتجارت | عمليات بانكي | صرافي | عمليات بيمه اي | بورس| معاملات بازرگانی | عملیات تولیدی و تجارت | عمليات توزيعي وتجارت | تاجر

 عمليات خدماتي مالي وتجارت | عمليات بانكي | صرافي | عمليات بيمه اي | بورس| معاملات بازرگانی | عملیات تولیدی و تجارت | عمليات توزيعي وتجارت | تاجر

عملیات خدماتی مالی وتجارت

عملیات خدماتی مالی : عملیات بانكی / صرافی / عملیات بیمه ای / بورس

رای مبادله ی کالا از قدیم الایام بر حسب مقتضیات زمان طرق مختلفی معمول بوده است که به تدریج سیر تکاملی خود را پیموده است. در جوامع ابتدایی شیوه ی معامله ی پایاپای معمول و متداول بوده است، یعنی اشخاص کالای اضافی خود را به دیگران می دادند و در مقابل معادل کالای خود از آن ها محصولاتی دریافت می داشتند که بیشتر مورد نیازشان بود. اشکال حمل و نقل و سختی قابلیت تبدیل کالاها طبیعتاً این شیوه ی معامله را مواجه با مشکلات زیادی کرده بود.

بعدها برای رفع مشکلات ناشی از سیستم معاملات پایاپای شیء واحدی به عنوان وسیله ی معاوضه ی کالاها انتخاب شد ولی شیء واحد فاقد ارزش لازم برای تبدیل تمام کالاها بود.

کم کم با کشف فلزات و به خصوص فلز قیمتی و سختی مثل طلا، این فلز و فلزات کم بهاتر مثل نقره برای معاوضه ی کالاها در نظر گرفاه شد. امروزه به علت مشکلات حمل و نقل و سنگینی وزن نوعاً برای تحصیل کالاها دیگر کسی طلا نمی دهد و از اسکناس (پول کاغذی) برای خرید کالاها استفاده می شود ولی طلا به عنوان پشتوانه ی پول کاغذی مدت ها مورد بهره برداری بوده است.

در دوران مبادله ی پول و کالا ابتدا از فلزات، سپس از پول کاغذی و امروزه از اسناد دیگری مثل چک، سفته وبرات و کارت های اعتباری که در حقیقت جانشین پول گشته اند استفاده می شود. از زمانی که پول به وجود آمدو نقش واسطه گری معاملات را به عهده گرفت مسائل جدیدی که ملازمه با طبیعت پول داشت از قبیل چگونگی نگهداری آن، وام، اعتبار و بهره مطرح شد و اشخاصی پیدا شدند که به این امور می پرداختند. این اشخاص ابتدا صراف و بعدها بانکدار نامیده شدند.

عملیات و معاملات مربوط به پول ابتدا به وسیله ی صرافان و سپس در سطح وسیع تر و تحت ضوابط قانونی دقیق تر به وسیله ی مؤسسات معتبرتر و بزرگتری به نام بانک انجام می گردید. بنابراین صراف و بانکدارعبارتند ازاشخاصی که به معاملات پولی و اعتباری به معنی اعم می پردازند.

معاملات پولی و اعتباری، و به طور کلی عملیات بانکی، بسیار متنوع اند و مهمترین آن ها عبارت اند از نگهداری پول مشتریان ، اعطای وام های ضروری ، صنعتی ، تجارتی ، مسکن و غیره ، خرید و فروش ارز، خرید و فروش اسناد تجارتی و به طور کلی اوراق بهادار، اعطای اعتبار تنزیل اوراق تجارتی و از این قبیل.

بانک ها نیز بر حسب این که به کدام یک از این عملیات بیشتر می پردازند بر حسب نوع فعالیت و ماهیت کار متنوع اند مثل بانک مرکزی ، بانک تجارت ، بانک صنایع و بانک کارگشایی. اگر چه قانون برای تجارتی محسوب کردن این گونه عملیات ظاهراً تصدی را شرط ندانسته ولی تصدی ملازمه با این گونه عملیات دارد و بدون تصدی اصولاً کسی عنوان صراف و بانکدار پیدا نمی کند.

عملیات بورس خرید و فروش اوراق بهادار نیز مشابه عملیات بانکی و صرافی است و به همین دلیل این گونه عملیات نوعاً تجارتی محسوب می شود.

عملیات بیمه ای ( بحری و غیربحری )

بیمه عبارت است از قراردادی که به موجب آن یک طرف بیمه گزار تعهد می کند مبالغ معینی را دفعتاً واحده (یكجا) یا در مواعد معین به طرف دیگر قرارداد بیمه گر بپردازد و در عوض طرف اخیر تعهد می کند خسارت های احتمالی وارده به طرف اول، یا کسانی را که از طرف او تعیین می شوند طبق شرایط قرارداد جبران کند. بیمه سابقه ی طولانی و انواع مختلف دارد که یکی از قدیمی ترین و مهم ترین نوع آن بیمه کالاهای تجارتی است که از طریق دریا حمل می گردد.

تصدی به هرگونه عملیات بیمه اصولاً تجارتی محسوب می شود ولی علت تصریح مقنّن در مورد بیمه ی بحری به لحاظ اهمیت و وضعیت خاص این نوع بیمه است والا همانطور که در خود قانون ذکر شده تصدی به هر نوع عملیات بیمه (چه دریایی و چه غیردریایی) تجارتی محسوب می گردد.

مع ذالک بیمه های تعاونی که نوعاً قرارداد آن بین افراد یک فامیل، یا دارندگان حرفه ی واحد و یا ساکنین یک منطقه به منظور جبران خسارات احتمالی به اعضا منعقد می شود و قصد انتفاع در آن وجود ندارد تجارتی محسوب نمی گردد.

اگر چه قانون در عدم شمول بیمه ی تجارتی نسبت به این موارد صراحت ندارد ، با وجود این چون لازمه ی تجارتی بودن هر نوع اعمال تجارتی مستلزم انتفاعی بودن آن است بنابراین بیمه های تعاونی تجارتی محسوب نمی شوند و مشمول مقررات قانون تجارت نیستند. بنابراین تجارتی محسوب شدن معاملات بیمه، مثل بعضی موارد دیگر ماده ی 2 قانون تجارت مستلزم دو شرط اساسی است : تصدی و انتفاعی بودن.

به زبان ساده معاملات ارز بورس بین المللی تجارت ارزهای معتبر جهانی می باشد. این بازار به دلیل نوسانات قابل توجه و حجم بالای معاملات ، فرصت مناسبی است برای افراد و موسساتی که مایل اند در بورس بین المللی به تجارت و سرمایه گذاری بپردازند.

امروزه با استفاده از تکنولوژی پیشرفته ، این امکان فراهم شده است تا سرمایه گذاران ، تحولات و نوسانات لحظه به لحظه تمامی بورس های جهان را زیر نظر گرفته و از فرصت های سرمایه گذاری در هر کجای جهان بهره اقتصادی ببرند. در واقع تکنولوژی محدودیت ها را از بین برده و سرمایه گذاری و معامله در تمامی بورس های جهان برای تمامی افراد میسر گردیده است. به این معنی که همه می توانند از طریق اینترنت به شبکه تجارت بین المللی متصل شده و قیمت های لحظه ای تمامی کالاها ، ارز ها و سهام را مشاهده و تحلیل نمایند و در فرصت های مناسب ، دستورات خرید و فروش خود را به کارگزاران بین المللی برای معامله ارز ، سهام ، طلا، نفت و سایر کالاهای قابل معامله ارسال کنند.

کافی است تحلیل کنید و به نتیجه برسید که کدام ارز در مقابل ارز دیگر قوی خواهد شد ، کدام کالا (نفت، طلا و...) ارزان یا گران خواهد شد و کدام شاخص سهام رشد یا نزول خواهد داشت. در این هنگام می توانید با یک کلیک دستور خرید یا فروش را به کارگزار خود ارسال کنید. معامله مورد نظر شما در عرض چند ثانیه اجرا خواهد شد و شما می توانید از نوسانات قیمت منتفع شوید.

بورس بین المللی ارز با میانگین گردش مالی 2 تریلیون دلار در روز، بزرگترین بازار مالی جهان محسوب می شود که هم اکنون شما نیز می توانید به عنوان یک معامله گر و سرمایه گذار خصوصی،از طریق اینترنت از نوسانات آن بهترین بهره را ببرید.

بسیاری از موسسات سرمایه گذاری، بانک ها و اشخاص حقیقی در سراسر جهان به تجارت و سرمایه گذاری در بورس های بین المللی ارز معاملات ارز، کالا و سهام مشغول اند و از این راه پول می سازند. در ایران نیز طی چند سال گذشته شرکت ها و افراد بسیاری از طریق کارگزاران بین المللی به تجارت در بورس بین المللی ارز ( معاملات ارز ) و سایر بورس های جهانی روی آورده اند و رفته رفته با پی بردن به پتانسیل های بالای این بازار و نقش آن در تولید ثروت، سرمایه گذاران و معامله گران بسیاری جذب این بازار ها شده اند. نکته ای که لازم است در پاین بحث به آن اشاره شود ، لزوم کسب دانش تحلیل این بازار ها می باشد. در دنیای تجارت امروزی، دانش و اطلاعات مهم ترین نقش را ایفا می کند. یعنی شما باید بدانید که در چه زمانی، کدام ارز، کالا و یا سهام را بخرید و کدام را بفروشید. همین نکته است که باعث سود یا ضرر شما خواهد شد. بنا بر این توصیه اینجانب این است که قبل از شروع انجام معاملات، حتما دانش کافی را کسب کنید و پس از آن اقدام به معامله نمایید.


نظر کاربران